Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Tisdag 8 augusti

Publicerat måndag 7 augusti 2006 kl 22.04
1 av 2
2 av 2
Maria Wetterstrand.

med Jörgen Huitfeldt

Irakkrig stoppar politiker
I USA sätter irakkriget käppar i hjulet för de politiker som röstade för kriget för snart fyra år sedan. I höst är det val till kongressen och just nu pågår de så kallade primärvalen där partierna utser de kandidater som folket ska välja mellan. I delstaten Conneticut betraktades återvalet av den demokratiske senatorn Joe Liebermann som en ren formalitet, men nu ser han ut att förlora.

Läkare i Libanon
I snart en månad har de israeliska bomberna fallit över Libanon och samtidigt som nära en miljon människor är på flykt försöker andra att få vardagen att fungera trots kriget.

Mp går över blockgränser
Partiets språkrör har ju tydligt sagt att dom inte kan tänka sig att sitta i samma regering som moderaterna, men i många kommuner är miljöpartiet i koalition med borgerliga partier, även med moderaterna.

(s) vill frysa fastighetsskatten
Fastighetsskatten ska frysas de kommande två åren. Det är socialdemokraternas svar på de borgerliga partiernas förslag om att på sikt avskaffa fastighetsskatten.

Skräp i posten
Ett problem som många möter när de kommer tillbaka till arbetet efter semestern är en sprängfylld e-post brevlåda. Enligt en undersökning från internetoperatören Spray är nio av tio mail oönskad skräppost, dvs SPAM.

Kulturkrock i Danmark
Alltfler svenskar pendlar över Öresund för att arbeta. Mellan januari och april ökade pendlarna med 40 % jämfört förra året. Men trots bättre löner och fler jobb på danska sidan vänder en del svenskar hem igen eftersom kulturkrocken blir för stor.

Journalist flydde Afghanistan
Efter talibanregimens fall har samhället börjat öppna sig för kulturella influenser från resten av världen, men samtidigt är motståndet stort från konservativa och islamistiska krafter. Shakeb Isaar jobbade för en av Afghanistans nystartade TV-kanaler som sänder västerländsk musik, men hot och misshandel fick honom till sist att fly landet och söka asyl i Sverige.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från London och är signerad Agneta Ramberg.

Producent Hakan.Widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".