Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Onsdag 16 augusti

Publicerat tisdag 15 augusti 2006 kl 22.18
Jörgen Huitfeldt

med Jörgen Huitfeldt

Rattonykterhet i trafiken
Mer än var tredje bilförare som dog i trafiken förra året hade alkohol i kroppen och det är den högsta andelen på många år. Samtidigt som antalet trafikdöda totalt fortsätter att minska så kommer man inte åt de som kör onyktra. Varför ser det ut så här och vad kan man göra åt det?

Brister vid rederier i Kina
Många av de arbetare som tillverkar svenska fartyg i Kina har löner och arbetstider som strider mot kinesisk lag och deras arbetsmiljö kan beskrivas som livsfarlig. Det kommer fram i en granskning som gjorts av organisationen Swedwatch.

Lars Leijonborg frågas ut
Sveriges Radios partiledarutfrågningar fortsätter idag med Lars Leijonborg (fp) 8.15. P1-morgon följer upp med analys och kommentarer av Susanne Sjöstedt, ledarskribent på Tidningen Ångermanland och Niklas Ekdahl, politisk redaktör på Dagens Nyheter.

I förra valet blev folkpartiet tre gånger så stort som i valet dessförinnan, men det finns också folkpartistiska väljare som inte längre känner igen sig i sitt parti - en av dem är Anders Leizinger. Reportage av Annika H Eriksson.


FN-styrkan i Libanon
Enligt FN-resolution 1701 ska fredsstyrkan Unifil i Libanon växa från nuvarande knappt 2 000 man till 15 000. Flera länder har talat om att bidra på olika sätt, men vad kan och ska den nya FN-styrkan göra? Samtal med Per Erik Korström, konsult i internationell konflikthantering och tidigare FN tjänsteman i bland annat Libanon och Syrien.

Hot och risker för psykologer
I måndags morse knivmördades en kvinnlig psykolog på väg till sitt arbete i Halmstad av en man som tidigare varit patient hos henne. Runt om i landet finns många, ofta privatpraktiserande psykologer, som arbetar ensamma eller några stycken tillsammans - utan larm och andra säkerhetsanordningar.

Moskva, onsdag
Dagens korrespondentkrönika är signerad Karwan Tahir.

Producent Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".