Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Måndag 21 augusti

Publicerat måndag 21 augusti 2006 kl 05.06

med Nathalie Besér

Skottlossning i Kongo
Det är fortfarande oklart vem som vinner det historiska president- och parlamentsvalet i Kongo Kinshasa. Joseph Kabila fick flest antal röster men det var inte tillräcklig för att utnämna honom till segrare i valet. Därför arrangeras en andra valomgång som kommer att äga rum i oktober. Det oklara resultatet har under natten lett till skottlossning med flera dödsoffer. Samtal med Kimy Konde, samordnare för Diakonia Missionskyrkan och Baptistsamfundet, på plats i Kinshasa och Stina Högbladh, vid Uppsala konfliktdataprogram med inriktning på Kongo.

Brandflyg eftersökes
Värden för omkring 50 miljoner kronor har brunnit ner och drygt 1200 hektar skogsmark förstördes i skogsbranden i Bodträskfors i Norrbotten, vilket gör den till den största skogsbranden i Sverige sedan 1933. Om brandflyget hade fått vara kvar så hade branden blivit betydligt mindre i omfattning eller kanske inte ens ägt rum.Det menar piloter för Frivilliga Flygkåren. Samtal med Sven Inge Ander, kårchef frivilliga brandkåren och Håkan Axelsson, Räddningsverket.

Jämtin om Libanon
Hur ser de humanitära behoven ut i Libanon och hur kan Sverige bidra till återuppbyggnad och stabilitet? Biståndsminister Carin Jämtin återvände igår kväll från en snabbvisit i Beirut som gjordes inför den givarkonferens som kommer hållas i Stockholm den 31 augusti.

(s) - kritiker
Socialdemokraterna har gett avkall på sina egna hjärtefrågor och man håller på att tvätta bort det socialistiska i partiet och sneglar mot marknaden. Det tycker Stig Anesäter, socialdemokrat i Umeå.

Partiledarutfrågning (s)
Idag är det statsminister Göran Perssons tur att bli intervjuad i P1:s partiledarutrfrågning. kl 8.15
Olov Abrahamsson, politisk redaktör Norrländska Socialdemokraten och Sofia Nerbrandt, chefredaktör för det liberala magasinet NEO analyserar partiledarutfrågningen tillsammans med Inger Arenander, Ekots inrikespolitiske kommentator.

Låglönejobb till Vietnam
I globaliseringens tidevarv rör sig kapital och investerare i en allt snabbare takt och produktion och tjänster flyttas från land till land. Nu är det inte längre bara Indien och Kina som lockar för i jakten på den allra billigaste, bästa och lojalaste arbetskraften har investerare nu börjat vända blicken åt ett annat håll.

Integrationsfrågan borttappad
Frågor om integration och diskriminering av invandrare tas inte på allvar av politikerna. Det menar Mkyabela Sabuni, verksamhetschef på Centrum mot rasism.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från New York och är signerad av Carlos Garat.

Producent Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".