Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Onsdagen den 30 augusti

Publicerat tisdag 29 augusti 2006 kl 22.41
Pia Fridén

Programledare: Pia Fridén

Hård kritik från JO mot Lars Danielsson
Statssekreterare Lars Danielsson får hård kritik av Justitieombudsmannen för sina olika besked om sitt agerande efter tsunamikatastrofen 2004. Danielsson försvårade Katastrofkommissionens arbete, anser JO. Vad betyder kritiken för Danielsson själv, för Göran Persson - och för väljarna?

Ger ökad säkerhet sämre fångvård?
Sedan de spektakulära rymningarna från bland annat Hallanstalten för två år sedan har säkerheten ökat överlag och allt färre rymmer nu från landets fängelser. Men det ökade säkerhetstänkandet får kritik från personer inom kriminalvården som menar att det blir allt svårare att kombinera inriktningen på säkerhet med vård och rehabilitering.

Rapport från Libanon
På torsdag hålls den stora internationella givarkonferensen för Libanon i Stockholm. Ett 60-tal regeringar och organisationer är inbjudna och målet är att samla in 500 miljoner dollar, motsvarande 3,5 miljarder kronor. Pengarna ska användas för det mest akuta reparations- och återuppbyggnadsbehovet.

Givarkonferensen
Enbart ett PR-trick som inte skapar fred och säkerhet i Libanon.

Förtidsröstningen börjar idag
Från och med i år går det inte längre att gå till posten om man vill rösta i förtid. P1-morgons reporter Julia Andréasson har hittat en buss strax utanför Stockholm som tar emot röstsedlar.

Sveriges ekonomi
Hur står det till med Sveriges ekonomi? Klockan åtta presenterar Konjunkturinstitutets sin senaste rapport.

Om Kinas satsning i Kalmar
Igår berättade P1 Morgon om den kinesiska företagsetablering som planeras i Kalmar. I höst är det tänkt att upp till 1000 kinesiska företag ska visa upp sina produkter för svenska och europeiska inköpare. Men är det helt okomplicerat att vara fönster åt ett land som inte respekterar mänskliga rättigheter?

Återuppbyggnaden av Kao Lak
Inte bara turistnäringen kring thailändska Kao Lak slogs sönder av tsunamin på annandagen år 2004, utan även många byar bortom turiststråken blev av med sin försörjning. Bland annat slogs fiskenäringen ut och nu försöker byarna längs kuststräckan hitta alternativa sätt att livnära sig på.

Moskva, onsdag

Producent Annika Östman
annika.ostman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".