Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Onsdag 13 september

Publicerat tisdag 12 september 2006 kl 20.32
Camilla Kvartoft

med Camilla Kvartoft

Många politiker dömda för brott
Nära var femte politiker som kandiderar till riksdagen och kommunerna i valet på söndag är dömda för brott. De vanligaste förseelserna är snatteri, stöld, vårdslöshet i trafik och rattfylla. 

Bud på Scania
Lastbilstillverkaren Scania bekräftar att det tyska företaget Man visat intress att köpa bolaget. Samtal med Christer Karlsson, bilanalytiker på Köpenhamns universitet.

Kan Afghanistan bli ett nytt Irak?
Under måndagen blev svenska soldater beskjutna i Afghanistan och flera NATO-länder väljer nu att inte skicka fler trupper till landet trots uppmaningar från NATO. Under den senaste tiden har våldet trappats upp i Afghanistan.

Debatt om äldrevård
Äldre som sällan får gå ut, inte får duscha och kanske får dålig mat . Det är bara några exempel på kritik mot äldreomsorgen. Och hur äldrevården ska bli bättre finns det många förslag på nu inför valet. Ett, som kommit från den borgerliga alliansen, är en så kallad värdighetsgaranti.

Okända brister i hemförsäkring
Om man blir överfallen och misshandlad finns ett överfallsskydd i hemförsäkringen. Men försäkringen gäller inte om den som misshandlar är den samme som man bor ihop med. Det innebär att mer än hälften av alla anmälda fall när kvinnor blivit misshandlade hamnar utanför detta försäkringsskydd.

Övergrepp i Sri Lanka
Nu kommer rapporter om allt grövre övergrepp mot de mänskliga rättigheterna i Sri Lanka. Människor försvinner och avrättas tom utan rättegångar.

Socialdemokratin prövar ny retorik
Det har blivit alltmer trångt i den politiska mitten inför valet säger många. Moderaterna presenterar sig i årets valrörelse som ”det nya arbetarpartiet” Men vad händer då med Socialdemokraterna? Enligt Peter Wolodarski, ledarskribent på Dagens Nyheter, tar de just nu ett stort kliv åt vänster. Men Olle Svenning menar att det just nu snarare är i sina tal Persson låter mer vänster än tidigare, men politiken ligger fast.

P1-morgon följer den lokala politiken landet runt
Idag om Sörmland. Hör Pär Ivarsson, nyhetschef på SR Sörmland om vilka frågor som upprör och berör vljarna där.

Och dagens korrespondentkrönika...
kommer från Maria Persson Löfgren i Moskva.

Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".