Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Onsdagen 27 september

Publicerat tisdag 26 september 2006 kl 19.56
Camilla Kvartoft

med Camilla Kvartoft

Asfaltskartellen inför rätta
Fem år efter det att Konkurrensverket avslöjade den svenska asfaltskartellen inleds under onsdagen rättegången.

Vem äger marken på Västbanken?
Att kunna bevisa att man äger en bit mark är viktigt om man t ex vill få ett banklån. I Mellanöstern, på Västbanken, är det inte alls självklart att ha ett sådant ägarbevis eftersom det saknas ett fastighetsregister inom den palestinska myndigheten. Som ett första steg mot ett palestinskt fastighetsregister gör nu Världsbanken ett arbete med att kartlägga markområden i tre kommuner på Västbanken.

Moskva onsdag

Sverige - Ryssland
Handelsförbindelserna mellan Sverige och Ryssland ökar stadigt men det är en svår marknad, ofta förknippad med höga risker och stora kostnader.

Run, baby, run!
Över höga murar, rakt upp för vertikala väggar och hopp från tak till tak - det skulle kunna vara ett klipp från någon actionrulle, men - det handlar om sporten Le Parkour, där målet är att ta sig från en plats till en annan på snabbaste sätt med bara kroppen som hjälpmedel.

Fuskande småbarnsföräldrar
Mer än en femtedel av den tillfälliga föräldrapenningen borde inte betalats ut, eftersom föräldrarna inte har rätt till den. De fuskar helt enkelt. Men hur ska man förklara fusket? 

EU och Turkiet
Under tisdagen debatterade EU-parlamentet EU:s förhållande till Turkiet. En av debattörerna är Inger Segelström (s). Gunnar Hökmark (m) hade också satt upp sig på talarlistan men fick inte plats. De bägge utvärderar tisdagens debatt.

Religion och yttrandefrihet
Deutsche Oper i Berlin har beslutat att ställa in en rad föreställningar av Mozarts verk Idomeneo för att inte riskera att reta upp muslimer. Björn Ulvaeus, numera engagerad i föreningen Humanisterna, resonerar kring konst, religion och yttrandefrihet.

producent Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".