Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Om flyktingbarn och veckopendling

Publicerat måndag 23 oktober 2006 kl 21.12
1 av 4
2 av 4
Camilla Kvartoft
3 av 4
4 av 4

Tisdag 24 oktober

Kritik mot läkare

Försäkringskassans handläggare litar inte på de läkare som sjukskriver sina patienter och dessutom har patienterna för stort inflytande över sjukskrivningen. Det skriver Försäkringskassan i en stor rapport där man intervjuat 70 000 handläggare , läkare och patienter. Diskussion mellan Curt Malmborg, generaldirektör för Försäkringskassan och Eva Nilsson Bågenholm, Läkarförbundet.

Flyktingbarn utan hem
Få kommuner vill ta emot ensamkommande flyktingbarn som därför hamnar långa perioder på provisoriska boenden där de inte får den hjälp de behöver. Debatt mellan Ronnie Magnusson, Migrationsverket och Karl Petersen, socialdemokratiskt kommunalråd i Luleå som sagt nej till ensamkommande flyktingbarn. Reportage från transitboendet i Sätravik.

London tisdag morgon
Dagens korrespondentkrönika om Blairs grånande tinningar och Madonnas adoption är signerad av Maria Eksedler.

Byggnadsarbetare vägrar veckopendla
Nästan var tionde byggnadsarbetare i Sverige veckopendlar men nu är det många som fått nog av resandet. Det skapar problem för byggbranschen.
Reportage av Jonna Berglund med bland annat byggnadsarbetaren Jan Gustafsson i Dalarna.
Samtal med arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin.
Debatt mellan Thomas Gustavsson, Byggnads och Bo Antoni, Sveriges byggindustrier.

16 räddade när stridsbåt sjönk
En stridsbåt sjönk under en övning vid Utö i Stockholms skärgård natten mot tisdagen. Samtal med Svenska Dagbladets säkerhetsreporter Mikael Holmström och Kristina Swaan, major och informationschef på Amfibieregementet.

Politisk turbulens i Danmark
Socialdemokraterna stormar fram i opinionsmätningarna i Danmark. Vore det val idag skulle Anders Fogh Rasmussens borgerliga regering troligen falla.  Pia Kjaersgaards och Dansk folkepartis roll som stödparti blir allt mer ifrågasatt. Reportage av Bengt Lindroth.

Bonde sökes
Efter teveprogrammet ”Bonde söker fru” har dejtingsajterna svämmats över av personer som vill dejta just en bonde. Men hur glamouröst är egentligen livet på landet? Hör lantbrukarparet Hanna Fahlén och Anders Halleröd, och Johan Sjögren från dejtingsajten Mötesplatsen.

Programledare:Camilla Kvartoft
Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".