Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Spiondömda svenskar och hampaodling

Publicerat onsdag 25 oktober 2006 kl 21.43
1 av 4
2 av 4
Camilla Kvartoft
3 av 4
Svensk hampaodling
4 av 4
Keith Ellison.

Torsdag 26 oktober

Fängslade i Iran
Sen i februari sitter två svenskar fängslade i Iran, dömda för spioneri sen de fotograferat på ön Qeshm i Persiska viken. Johan Fredriksson, utrikesreporter på TV4, berättar om vad han mötte när han reste till ön för att kolla upp vad som verkligen hänt med svenskarna. Finn Bergstrand, fd UD-ambassadör med erfarenhet av förhandling, svarar på frågor om UD:s tysta diplomati.

Unga och droger
För mer än 10 år sedan blev det kriminellt att ha narkotika i kroppen. Lagen kom till för att polisen skulle kunna fånga upp ungdomar som missbrukar droger, men Ekots granskning visar att bara 8 % av dom som polisen drogtestade var under 18 år och lagen används framförallt mot vuxna missbrukare. Samtal med Gunilla Persson, föräldraföreningen mot narkotika och Jan Westling, regional kontaktperson i narkotika frågor på länskriminalpolisen i Stockholm.

Hampan här igen
Den kontroversiella grödan hampa som traditionellt har odlats i Sverige, men som förbjöds på 60-talet på grund av sitt släktskap med den narkotiska hampan, är på väg tillbaka. Inte minst bland de norrländska bönderna som nu använder den på nya sätt. Reportage av Jenny Sanner Roosqvist. Intervju med jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Resan utmed Mississippi
Inför det amerikanska kongressvalet reser våra korrespondenter Sara Stenholm och Thomas Nordegren utmed Mississippi och möter både väljare och kandidater. I det första reportaget hör vi en muslimsk demokrat som ser ut att ta sig in i den amerikanska kongressen för första gången.

Dålig hjälp till utsatta kvinnor
I många kommuner får kvinnor som misshandlats i hemmet inte tillräckligt med hjälp och stöd. I en kunskapsöversikt som presenteras av Sveriges kommuner och landsting under torsdagen har man nu samlat kunskap för att påverka kommunerna att åtgärda bristerna. Mona Eliasson, professor i psykologi, berättar varför det är så många kommuner som inte hjälper de utsatta kvinnorna.

Irakier till Sverige
Alltfler av dem som söker asyl i Sverige kommer från Irak. Vilka chanser har de att få stanna? Samtal med Mikael Ribbenvik, migrationsverket. 

Warsawa torsdag
Krönika av Kjell Albin Abrahamsson.

Programledare: Camilla KvartoftProducent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".