Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
radiosporten grillar

Radiosporten grillar - med svenske NHL-bjässen

Publicerat onsdag 26 juni 2013 kl 18.00
Radiosporten Grillar: Hockeyspelaren Douglas Murray
(11 min)
1 av 3
NHL-backen Douglas Murray intervjuas av och grillar med Radiosportens Anton Berg. Foto: Jacob Rosander/Sveriges Radio.
2 av 3
Foto: Jacob Rosander/Sveriges Radio
3 av 3
Foto: Jacob Rosander/Sveriges Radio

Förste man till grillning är Tre Kronors Douglas Murray, OS-aktuell backbjässe med stor känsla för kött.

Det blir entrecote, haloumi och sallad med äppelstavar samtidigt som Murray får svara på varför han, sitt hårda skott till trots, bara gjort 11 mål på 537 matcher.

Douglas Murray kommer från en märklig säsong, först segdragna lockout-förhandlingar, sen debut i Djurgårdens A-lag och Hockeyallsvenskan och när NHL väl drog igång fick Murray känna på hur det är att bli bortbytt.

– Väldigt dubbel känsla. Jag fick lämna vänner och lagkamrater och en klubb som jag spelat för i över sju år. Men jag kom till Pittsburgh som är av ligans absolut bästa lag, säger Douglas Murray.

Anton Berg
anton.berg@sverigesradio.se

Fakta: Douglas Murrays bästa grilltips

  • Om köttet är fint, använd bara salt och peppar. Marinad behöver man bara om man ska sminka över dåligt protein.
  • Grilla gärna haloumi, och då i stora bitar. Skär dem i mindre efter du grillat klart.
  • Bränn av gallret från fett efter grillning och gör sen rent noga.
  • Tänd grillen i tid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".