Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Sisu-nyheter vecka 23

Julkaistu söndag 7 juni 2009 kl 08.46
  • Mera pengar till public service 2010
  • Stubb sommarpratar i P1
  • Samarbete för att minska våldtäkterna på Östersjön

Mera pengar till public service 2010

Regeringen lade i veckan fram sin public service proposition. Regeringen föreslår att anslagen till Sveriges Radio, Utbildningsradion och Sveriges Television räknas upp med tre procent under nästa år. Sveriges Radios vd Mats Svegfors är belåten över att kulturdepartementet således visar att regeringen vill satsa på public service.

Stubb sommarpratar i P1

Då Sveriges Radios kanal P1 i veckan avslöjade sina sommarpratare dök det upp flera olika namn med finländsk anknytning. I juni får vi höra Finlands utrikesminister Alexander Stubb. I juli blir det historikern Herman Lindqvist, som växte upp i Finland. I augusti sommarpratar Frida Hyvönen och Jörn Donner i P1.

Samarbete för att minska våldtäkterna på Östersjön

Citypolisen i Stockholm har inlett ett samarbete med fartygsrederierna på Östersjön för att minska våldet på kryssningsfartygen. Det handlar främst om att det görs allt fler anmälningar om våldtäkter ombord på båtarna. I kampanjen ingår att se över säkerhetsutrustningen, så som övervakningskameraor och larmknappar i hytterna samt att utbilda vakterna som arbetar ombord på båtarna. För Citypolisen är detta första gången man inleder ett gemensamt projekt med rederierna, berättar kriminalenhetens chef Jan Evensson.

SR Sisuradio/Maynie Rantala 
maynie.rantala@sr.se

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".