Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sisu-nyheter på svenska vecka 43

Muslimer vill ha dialog med SD

Julkaistu söndag 25 oktober 2009 kl 10.00
  • Sverigedemokraternas debattartikel väcker reaktioner
  • Inga filmer från Finland på Stockholms filmfestival
  • Markoolio undervisar i finska på kortfilm

Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson skrev i måndags en debattartikel i Aftonbladet om det muslimska hotet i Sverige. Artikeln har väckt starka reaktioner. Anna Waara är med i den lilla organisationen Svenska muslimer för fred och rättvisa och hon säger att rädslan för islam är ett större hot i det svenska samhället än Sverigedemokraterna. Anna Waara tycker ändå att man ska fortsätta föra en dialog med Sverigedemokraterna.

Mest svensk film under Stockholms filmfestival

Stockholms filmfestival har i år inte en enda finländsk film i sin repertoar. Förutom svenska filmer är det få nordiska filmer som visas. Programansvariga George Ivanov jämför filmfestivalen med VM i fotboll - alla platsar helt enkelt inte. Stockholms filmfestival hålls den 18-29 november.

Markoolio lär svenskarna prata finska

Artisten Markoolio fortsätter att arbeta för att öka kunskaperna i det finska språket i Sverige. Andra delen av kortfilmstrilogin Finska är kool med Markoolio utgavs i veckan. Där får de svenska skoleleverna lära sig nya ord på finska medan Marko "Markoolio" Lehtosalo jagar efter ett recept på korvsoppa. Filmerna kan laddas ner från Föreningen Nordens Fokus Finland -hemsida eller ses på Youtube. Del tre i utkommer den 9 november.

SR Sisuradio/Maynie Rantala
maynie.rantala@sr.se

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".