Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Listan som är en av de mest betydelsefulla måttstockarna av svensk musik.
Carolina Noréns bloggkrönika

Schlagerbögar, unga tjejer & heteromän 40 + gör upp!

Publicerat fredag 4 mars 2011 kl 00.38
Jag skippar musikanalysen - i Andra Chansen är det taktiken som räknas!
(3:10 min)
1 av 14
Lugnet före stormen. Loreen och Norén och Sara Varga snackar konkurrens och girlpower inför första duellen i Andra Chansen i Melodifestivalen. Foto: Sveriges Rad
2 av 14
Vad är det som gör Linda Pritchard så förfärad? Andra Chansen i Sundsvall blir ett dramturgiskt skådespel lovar melodifestivalreportern Carolina Norén i sin blogg.
3 av 14
The Moniker brukar vilja vara hemlig. Men det blir svårt att passera förbi ostört nu när han i Andra Chansen tävlar som ensam kille. Är det därför han också ser så förskräckt ut?
4 av 14
Nu har det verkligen trasslat till sig. Även Loreens scenkläder verkar få sig en andra chans i Sundsvall.
5 av 14
Melodifestivalreportern Carolina Norén kommer till undsättning...The Moniker och Linda Pritchard får duellera med varandra på Sundsvalls scen.
6 av 14
En outfit som liknar en hel radiosändare. Loreen har taggat till sin outfit och är alltså helt oskyldig till det rosa trasselsuddet som fångat in övriga duellanter backstage. I Melodifestivalen Andra Chansen i Sundsvall är det andra kreationer som gäller.
7 av 14
Det blev en andra chans för sockersöta Sara Varga i Melodifestivalen i Sundsvall.
8 av 14
Andra chansen att gissa rätt! Vilken artist tillhör benen som ska tävla mot Sara Varga i Melodifestivalen i Sundsvall?
9 av 14
Kärt återseende. Norén har hittat Loreen. I Andra Chansen möts suggestiva Loreen och söta Sara Varga. Foto: Sveriges Radio
10 av 14
Melanie Taylor, Mikaela Urbom, Cornelia Jakobsdotter Samuelsson och Charly Q kände inte varandra innan de uttagna till att tävla i Melodifestivalen. Kommer de att sova med klackarna på även i Andra Chansen i Sundsvall?
11 av 14
Love Generation frågas ut av melodifestivalreportern Carolina Norén. Medlemmarna Melanie Taylor, Mikaela Urbom, Cornelia Jakobsdotter Samuelsson och Charly Q .
12 av 14
Love Generationkänner sig stadigare på benen i Sundsvall och den beryktade hissen får också den en andra chans.
13 av 14
Love Generation och Carolina Norén. Medlemmar: Melanie Taylor, Mikaela Urbom, Cornelia Jakobsdotter Samuelsson och Charly Q. Melodifestivalen Andra Chansen i Sundsvall.
14 av 14
Shirley Clamp, Vera Prada, Jessica Marberger snackar taktik inför mötet i duell fyra i "Andra Chansen" i Sundsvall i Melodifestivalen. Reporter Carolina Norén.

Carolina Norén laddar upp inför en riktig rysare... Schlagerbögarna, de unga tjejerna och rookiegruppen – heterosexuella män 40+ som nu insett att det finns annat på TV än skidor

Carolina Noréns bloggkrönika

Vi kan ladda upp för en riktig rysare imorgon, det här årets Andra Chansen är ett av de starkaste startfälten på länge. Men i år tror jag inte att det är musiken som avgör, utan hur starkt fäste artisterna har ute bland svenska folket och det är tre starka telefongrupper som kommer att avgöra. 

Schlagerbögarna, de unga tjejerna och rookiegruppen – heterosexuella män 40+ som nu insett att det finns annat på TV än skidor….Därför skippar jag musikanalysen, utan går direkt på hur jag tror dessa målgrupper kommer att rösta….

Häng med nu, så här tror jag;

Schlagerbögarna blir splittrade vid den första duellen mellan Jenny Silver och Love Generation. Därför går Love Generation vidare då de får flest röster från de unga tjejjerna.

Loreen möter Sara Varga – Här sluter nu schlagerbögarna enhälligt upp bakom Loreen, medan Sara Vargas målgrupp inte riktigt hinner med – Loreen alltså vidare till semifinal 1.

The Moniker ensam man i Andra Chansen

Startfältets enda kille – The Moniker – gör sig redo att möta startfältets enda ballad med Linda Pritchard. The Moniker sjunger i klänning, men lurar inte tittarna som vill ha fler tjejjer i finalen och därför gå Linda Pritchard till den andra semifinalen.

Nu har det blivit dags för Shirleys Angels att möta Pernilla Andersson. Kvällens mest svårtippade duell – jag håller på Pernilla, men tror att Shirley´s Angels kändisfaktor smäller högre, dessutom slänger sig nu män 40 + in i telefonnätet – De har svårt att välja – de vet ju att Pernilla dessutom är en skarp proffsfiskare – men män med metspö är tyvärr färre än de som faller för änglarnas slängande hårmanar – Därför går Shirley´s Angels vidare….

Min tippade slutduell

Detta innebär slutduell mellan Love Generation och Loreen – Total förvirring igen bland schlagerbögarna, vilket gör att de unga tjejjerna får bestämma och det blir kläderna som avgör; och de vill hellre se ut som actionhjältar än röda garnnystan – därmed segrar Love Generation.

Slutduell också mellan Linda Pritchard och Shirleys Angels – Nu har alla målgrupper vaknat till liv och kommit på – just det, det var ju knappt några tjejjer i final. Därför är det bättre att skicka tre direkt än en – Seger för Shirley´s Angels.

Love Generation och Shirley´s Angels till final….Mina helt ovetenskapliga teorier….

Eders Carolina

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".