Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En härlig start på dagen - varje dag. Här får du senaste nytt varvat med filosofiska utsvävningar, humor,..

Hannas goda bullar i sås

Publicerat måndag 18 januari 2010 kl 07.34

1 aubergine
6 tomater
5 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 röda lökar
1 gul paprika
1 stort knippe bladpersilja
Färsk koriander
Spiskummin
Chili
1 citron

Klipp persiljan och hacka alla grejer. I med allt i kastrullen. Koka så det blir mjukt. Pressa ner citronen. Mixa såsen hjälpligt. Det gör inget om det är lite goa bitar kvar.

Under tiden såsen kokar gör du i ordning de goda bullarna.

500 g lammfärs
1 ägg
Ströbröd
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar

Förväll lite ströbröd i en bunke (någon matsked ströbröd och lite vatten) och blanda i resten av ingredienserna. Forma ganska stora bullar och stek dem i en panna så att de får färg. Stjälp ner bullarna i den mixade såsen och låt koka i 10 minuter.

Servera med ris eller bulgur och en klick turkisk youghurt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".