Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En härlig start på dagen - varje dag. Här får du senaste nytt varvat med filosofiska utsvävningar, humor,..

Lättlagad gryta À la Lasse!

Publicerat fredag 22 januari 2010 kl 10.54

För 2 pers.
1 st kyckling file (går även bra med fläskfile om man vill lyxa till lite)
2dl creme fraiche.
2dl matlagnings grädde.
En halv burk mango chutney.
2 matskedar kyckling fond.
1 hel purjolök
En röd paprika
1 burk svamp.
Salt och peppar.

Skär kycklingen i bitar eller strimlor och stek med lök och svamp i en gryta, salta och peppra. Häll i creme fraiche, grädde, mango chutney och fond. Låt det stå och puttra i ca 20 min med lock på. Tärna/strimla paprikan och häll i när det nästan är färdigt. Servera med ris.

Allt är höftmått. Man kan variera rätt mycket. Man kan ha i colorit för att få lite färg och om man har lätt grädde och creme fraiche så kan de va trevligt med lite majsena redning så det inte blir så vattnigt. Vill man ha lite mer smak kan man hälla i hela burken mango chutney.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".