Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En härlig start på dagen - varje dag. Här får du senaste nytt varvat med filosofiska utsvävningar, humor,..

Mormors jordgubbskräm

Publicerat måndag 25 januari 2010 kl 11.15

1 ask  jordgubbar – mormor Britt köper billiga på sommaren och fryser dem skivade. Om man inte är hemmafru eller mormor fungerar säkert en påse med frysta.
Strösocker
Potatismjöl

Koka jordgubbar med lite vatten och några matskedar socker. Ta av kastrullen från värmen. Blanda ut 1 msk potatismjöl i lite kallt vatten. Rör försiktigt i potatismjölsvattnet i jordgubbsröran. Nu ska du bara låta jordgubbskrämen koka upp och direkt ta av den så är den klar.

Servera krämen ljummen eller kall med lite mjölk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".