Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En härlig start på dagen - varje dag. Här får du senaste nytt varvat med filosofiska utsvävningar, humor,..

Marie Serneholts härliga lår

Publicerat onsdag 27 januari 2010 kl 08.36
Med lite fantasi blir detta lår med PARMAskinka runt. Inte en handväska.

När Marie Serneholt nämnde att hon gillar matlagning var vi ju tvungna att be henne om favoritreceptet till våran receptsamling!

Kycklinglårfilé
Parmaskinka
Matlagningsgrädde
Vitlök
Oregano
Salt och peppar
Balsamicovinäger
Ris

Stek låren lätt. Salta och peppra. Låt dem svalna litegrann och linda in dem i skinkan. Det går lika bra med serranoskinka eller liknande. Lägg låren i en ugnsfast form, häll på grädde. Pressa i vitlök efter behag och salta och peppra lite till. Ös på med oregano och en skvätt balsamico.

In i ugnen, 225 grader i 20-30 minuter.

Servera med ris. Häpp!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".