Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En härlig start på dagen - varje dag. Här får du senaste nytt varvat med filosofiska utsvävningar, humor,..

Norsk fiskgratäng

Publicerat måndag 8 februari 2010 kl 09.54

Gör en vit sås eller köp en påse med en eller annan fisksås och gör en sås av den,
Kok makaroni ca en halv liter gärna fullkorn, snabbmakaroni fungerar inte.

400 gram torsk eller sej
1/2 purjolök
4 ägg
salt/peppar/muskotnöt malen.
ströbröd

Blanda ihop kokt makaroni, sås, strimlad purjolök och upptinad fisk. krydda efter smak, ha i ägggulorna vispa äggvitan och blanda försiktigt i. ha i en smörd form och stö över ströbröd. in i ugnen och grädda i 180 grader i 40 min. 

Servera med kokt potatis, strimlade morrötter och skirat smör.
Dom som inte tycker om fisk kan byta ut fisken med någon middagskorv och göra en korvgratäng i stället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".