Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En härlig start på dagen - varje dag. Här får du senaste nytt varvat med filosofiska utsvävningar, humor,..

Min böff

Publicerat onsdag 10 februari 2010 kl 09.47
Kodjos böff

Kodjos böff (ca 6 pers)

2 kg högrev
Ett paket rökt sidfläsk (svålen från fläsket)
Färsk eller torkad timjan
1 burk krossade tomtater
3 matskedar tomatpuré
Rött vin (välj ett vin som inte har något inslag av fat)
Champinjoner ca 10-15
Sharlottenlök 10-15
2 morötter

Persilja
3 vitlöksklyftor (finhackade)

Börja med att skära högreven i kuber om 3 cm, bryn bitarna i en stekpanna lägg dom sedan i en gryta eller kastrull med vitlöken. Hacka morötterna i grova stavar och lägg dem i kastrullen tillsammans med svålen från fläsket och tomatpurén. Nu tar du ett glas vin och deglaserar pannan som du stekt köttet i. Rör om i grytan så att tomatpurén fördelas lite i grytan och får lite färg. Efter det så häller du på 2-3 dl vin. Det ska knappt komma upp till köttets höjd. Sen är det bara att låta grytan sjuda i ca 2 timmar. Köttet är klart när det håller på att ramla isär. När du känner att det börjar bli färdigt så kan du steka löken långsamt tills den börjar få lite färg. Tillsätt en skvätt vatten och låt det koka bort så att löken blir al dente. Bryn sedan champinjonerna och det rökta fläsket. Tillsätt sedan allt till grytan och ta den av plattan och låt stå 5-10min. Servera med potatis eller ris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".