Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En härlig start på dagen - varje dag. Här får du senaste nytt varvat med filosofiska utsvävningar, humor,..

Chokladmousse

Publicerat torsdag 11 februari 2010 kl 10.58

Vit chokladmousse med dajmtopping och hemmagjord kolasås.

INGREDIENSER
1 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 litet ägg
½ dl Kesella
dajmchoklad

Kolasås:
0,75 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
1 msk strösocker
1/4 dl ljus sirap
1/2 msk smör
En nypa kakao

GÖR SÅ HÄR:
Vispa grädden. Smält den vita chokladen på svag värme över vattenbad så att den precis smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under omrörning. Rör ner kesella och sist grädden. Häll upp i glas eller skålar. Ställ in i kylen i minst 2 timmar men gärna längre.

Tillred kolasåsen. Koka upp grädde,mjölk, socker, kakao och sirap i en kastrull. Låt koka upp ganska krafitigt i ca 10 minuter. Lägg i smöret och rör om. Låt svalna.

Vid servering:
Toppa varje glas med lite krossad dajmchoklad. Ringla till sist över lite kolasås. Servera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".