Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En härlig start på dagen - varje dag. Här får du senaste nytt varvat med filosofiska utsvävningar, humor,..

Gosias Cheesecake

Publicerat fredag 12 februari 2010 kl 13.20

Ingredienser
150 g pepparkakor  
75 g smör  
500 g kesella gourmet  
3 st ägg  
1 dl socker  
0,5 g saffran, ett kuvert  
1 st citron, rivet  
     
Översta lagret
400 g crème fraiche  
1-2  msk  äkta vaniljsocker  
      
Dekoration
physalisfrukter

1. Mixa, eller stöt, pepparkakorna till smulor.
2. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna.
3. Tryck ut smulorna i pajformen och förgrädda pepparkaksbottnen i 5 minuter, 200 grader.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Rör ner kesella, rivet citronskal och saffran. Låt smeten dra i 15 minuter, så saffranssmaken får mogna ordentligt.
6. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen, 180 grader, tills fyllningen stelnat, cirka 35 minuter.
7. Låt kakan svalna ordentligt. Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker och bred över kakan.
8. Sätt in i ugnen 6–7 minuter, 180 grader, tills ytan stelnar något.
9. Låt kakan svalna och dekorera den precis före servering med några physalisfrukter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".