Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Bästa sällskapet på förmiddagarna. Allt från artistintervjuer till trädgårdstips 9.30-13.00

Johan Ilbäcks Nyårsmeny 2008

Publicerat onsdag 31 december 2008 kl 13.56
Lana testar löjromstoast

Jordärtskocksoppa toppad med hummer, västerbottentimbal   Fräs skockor, gul lök, vitlök och kantareller i smör. Häll på lika mycket vitt vin som vatten och tillsätt hönsbuljong. Reducera till nästan hälften av vätskan. Tillsätt grädde och lite mjölk och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Timbalen görs av riven ost och äggstanning som bakas i plåt i ugnen och sedan stansas timbaler ut.

Chevice med fisk och skaldjur Skär fisk i 8 mm kuber och skala skaldjur. Gör marinad av lime (både skal och juice), hälften av finhackad chilin och koriandern-marinera fisk och skaldjur. Den andra hälften mixas med limejuice, vitvinsvinäger och olivolja samt en skvätt vatten. Tillsätt fiskkuber och skaldjur och låt dra 1 tim och 30 min. Servera i whiskeyglas el dyl.

Ryggbiff på längden Bryn i panna och kör sedan i ugn till innertemp 58-60 grader.

Rosta blomkål gyllenbrun (för att smaksätta potatispurén) och mixa sedan i varm gräddmjölk och gör puré av kokt mandelpotatis.

Sås: smält socker i kastrull, tillsätt rostade rotfrukter, rödvin och oxbuljong samt vatten. Koka ihop. Sila och smaka av med salt och peppar och ev maizena. Tillsätt smör innan serveringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".