Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Bästa sällskapet på förmiddagarna. Allt från artistintervjuer till trädgårdstips 9.30-13.00

Lammfärsburgare med tomatguffa och fetaostcreme

Publicerat torsdag 24 februari 2011 kl 11.10

600 g lammfärs

1 ägg

1 vitlöksklyfta

1 msk hackad rosmarin

1 msk hackad timjan

1 msk dijonsenap

½ msk chipotlepasta

Blanda alla ingredienser, stek i grillpanna för yta och efterstek ev i ugn.

Tomatguffa

2 st plommontomater, urkärnade

och tärnade

1 st schalottenlök s.k. bananschalotten,

fint skivad

1 msk färskriven pepparot

½ lime, saften

1 msk olivolja

Salt och peppar

Feta creme

100 g fetaost

200 g creme fraiche

1 msk olivolja

1 tsk honung

Svartpeppar, mald

Bröd

5 dl ljummet vatten

25 g jäst

2 dl olivolja

8 dl bagerivete, special

1 msk kummin

1 msk salt

Blanda vatten och jäst. Tillsätt olja

och mjölet. Jäs en timme. Tillsätt

kummin och salt. Häll i portionsformar,

jäs 30 min. Baka 180 grader

i ca 15 minuter.

Serveras med klyftpoatatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".