Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Bästa sällskapet på förmiddagarna. Allt från artistintervjuer till trädgårdstips 9.30-13.00

Katerinas makedonska fisk i massor av lök

Publicerat onsdag 11 oktober 2006 kl 13.41
.

1,5 - 2 kg lök hackas medelgrovt och fräses i rikligt med olivolja tills löken blir lite gul. Använd gärna en rymlig gryta som kan ställas in i ugnen senare.

Tillsätt 2 matskedar av kryddblandningen Vegeppa (en jugoslavisk kryddblandning med torkade örter). Den ska finnas att hitta i svenska affärer. Annars kan man ta en buljongtärning.

Tillsätt vatten så att det precis täcker lökhacket och häll i en deciliter ris som liksom ska ”förtjocka” lökröran. Låt puttra i fem minuter, salta och vitpeppra rejält.

Lägg sen fiskkotletter av t.ex. lax eller annan fisk ovanpå lökröran och sätt in formen i 250 grader i cirka 15-20 minuter tills fisken är genomstekt/kokt. Den blir liksom stekt uppifrån och kokt nerifrån.

Servera med grönsallad och en dressing med olja och rikligt med vinäger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".