Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Bästa sällskapet på förmiddagarna. Allt från artistintervjuer till trädgårdstips 9.30-13.00

Recept på isterband och stuvad potatis

Publicerat onsdag 11 april 2012 kl 11.04
Foto: Jocke Jonsson

Ingredienser (4 portioner):

12 potatisar

Ett gäng rödbetor.

4 isterband

2 msk smör

2 msk mjöl.

2 dl mjölk

2-3 dl vispgrädde.
Persilja
Salt och peppar
Fransk senap

Gör så här:

Koka 12 potatisar och ett gäng rödbetor.

Kör 4 isterband i ugnen ca 25 minuter, 200 grader.

Smält 2 msk smör i en kastrull, vispa ner 2 msk mjöl. När det gått ihop vispa ner 2 dl mjölk och 2-3 dl vispgrädde. Salta peppra och låt sjuda några minuter.

När isterbanden är klara, skiva den kokta potatisen och vänd ner i stuvningen tillsammans med en näve persilja.

Skala rödbetorna, servera med fransk senap eller senap efter smak.

Garnera med lite hackad persilja.

Smaklig spis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".