Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Nobel Menu 2014: cauliflower soup and deer loin

Published onsdag 10 december 2014 kl 19.34
The Nobel Banquet 2014. Photo: Fredrik Sandberg / TT
The Nobel Banquet 2014. Photo: Fredrik Sandberg / TT

A lot of secrecy always surrounds the menu at the Nobel banquet, but now it's official: cauliflower soup and deer.

The full menu:

Cream of cauliflower soup, mosaic of red king crab, peas and lemon pickled cauliflower florets

Spiced loin of red deer, carrot terrine, salt-baked golden beets, smoked pearl onions, potato purée and game jus

Mousse and sorbet of wild dewberries from Gotland, saffron panna cotta and brown butter sponge cake

Wine:

Champagne Taittinger Brut Réserve

Villa Cafaggio 2011, Chianti Classico

Calvet Réserve du Ciron 2010, Sauternes

Coffee & Nobel Museum Tea Blend:

Grönstedts Cognac VO

Facile Punsch

Stenkulla Brunn Mineral Water

(Stadshusrestauranger in collaboration with Chef Klas Lindberg and Pastry Chef Daniel Roos)

Our journalism is based on credibility and impartiality. Swedish Radio is independent and not affiliated to any political, religious, financial, public or private interests.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".