Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sport, nöje, kultur, gäster – och dagens nyhetsfördjupningar.

Läs chatten med Robert Svensson

Publicerat tisdag 26 april 2011 kl 16.37

Här kan du läsa chatten med Melleruds kommunalråd, centerpartisten Robert Svensson, som svarat på lyssnarnas frågor.

moderator:Nu öppnar vi chatten! Välkommen att ställa dina frågor till Robert Svensson, Melleruds centerpartistiske kommunalråd!
Åsensbo:Hej Robert! Vad kommer du att göra för att säkra brandstationen i Åsensbruk?
Robert Svensson:Göra vad kommunen kan för att fler arbetstillfällen, och därmed fler som har möjlighet att vara deltidsbrandmän, utvecklas i Åsen
Förälder:Det är inte lätt att vara ung och bo i Mellerud. Det känns inte som att kommunen satsar tillräckligt. Vad tänker du göra åt det?
Robert Svensson:Vi lyfter fram ungdomar i vår Vision. Köpet av Stinsen är ett exempel på detta. Vi satsar på skolan i budgetarbetet.
Lotta:Hej! Kommer Melleruds kommun hjälpa till att sponsra så att bion kommer att finnas kvar på orten?
Robert Svensson:Tidningens rubrik ang. bion är missvisande. Även i framtiden kommer man att kunna se på bio i Mellerud
Arne Karlsson:Du som har varit grisbonde vet väl hur tufft vi har det vi som vill bruka jorden. Vad kan du göra för att fler ska få skäligt betalt för lantbruket?
Robert Svensson:Jag är väl medveten om grisböndernas svåra situation. Vi har fortfarande grisar hemma. Vi handlar i Mellerud upp livsmedel till våra kommunala restauranger där vi ställer hårda krav på ex djurskydd. I praktiken är det bara svenska råvaror som klarar kraven. Kommunen sympatiserar med bönderna och det hoppas jag känns bra!
Jakob, 16:Hej Robert! Jag undrade vad du tycker om "Maud frågan". Alltså om hon ska bytas ut innan valet 2014? Vem tycker du i så fall ska efterträda henne utav Anna-Karin Hatt och Annie Johansson.
Robert Svensson:Maud bör lämna, efter ett framgångsrik ledarskap, över till Annie på extrastämman nästa år
moderator:Ställ dina frågor till Robert Svensson här på chatten. Han är beredd att svara!
Bosse:Hur mycket tjänar du? Har hört att din kommunchef tjänar dubbelt så mycket. Stämmer det? I så fall varför?
Robert Svensson:Jag klagar inte på mitt arvode.
Eva:I radion sa du ingenting om hur du ska få folk att vilja bo i Mellerud, det lät som om allt var ok. det är det inte inte. vad gör du åt att allt färre vill bo i vår kommun?
Robert Svensson:Underlättar, så långt kommunen kan , för näringslivet att investera och nyanställa. Attraktiva boendemiljöer, rikt kultur och fritidsutbud, bättre infrastruktur och kollektivtrafik
moderator:Nu stänger vi chatten med Robert Svensson. Tack för alla frågor till Melleruds kommunalråd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".