Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sport, nöje, kultur, gäster – och dagens nyhetsfördjupningar.

Läs chatten med Lilla Edets kommunalråd

Publicerat tisdag 3 maj 2011 kl 16.52

Socialdemokraten Ingemar Ottosson, Lilla Edets kommunalråd, chattade med P4 Västs lyssnare idag. Läs hela chetten här.

moderator:Nu öppnar vi chatten. Lilla Edets kommunalråd Ingemar Ottosson (S) är på plats och beredd att svara på dina frågor!
Ej politisk:varför är det så mycke bråk i lilla Edet. Är sossarna osams?
Ingemar Ottosson:Vi diskuterar politiska frågor och då finns det olika åsikter och synpunkter jag tycker att man skall få ha olika synpunkter och att man kommer fram till ett gemensamt beslut
Susanne:Hejsan hej.... ja, jag har ingen fråga ville bara säga att jag nu har lyssnat på dig & säga HEJ!!! Må så gott vi syns nog någon dag när jag jag är på väg till Inland /Susanne
Ingemar Ottosson:Ha det så gott
Förälder:Varför lyssnar ni inte på vad föräldrarna vill när det gäller Lilla Edets skolor? Förslaget om att lägga ner byskolorna kom så snabbt att vi föräldrar knappt hann reagera. Varför så bråttom? Det handlar om våra barn!
Ingemar Ottosson:Det var en utredning med olika förslag, vi hade möten med föräldrar och det var i dialogform. Det fanns inget politiskt förslag om att lägga med byskolorna och det blev inte kommunfullmäktiges beslut heller.
britt:tror du att saab kommer att överleva i längden?
Ingemar Ottosson:Jag hoppas och tror på SAAB och det är viktigt för regionen att jobben finns kvar.
Bengt Karlsson:Centrum är inenting idag - vad tänker Du göra för att förbättra för folk där i centrum?
Ingemar Ottosson:Jag tror mycket på bebyggelse i centrum både med lägeheter och verksanhetslokaler, och det är det vi arbetar på.
Kicki:Du sa i radion att det var ganska bra på Fuxerna kanske inte högstadiet men ganska bra. Vet du inte att ingen vill ha sin barn där? Fuxerna är en mkt dålig skola med dåligt rykte. varför förbättrar ni inte det?
Ingemar Ottosson:Vi arbetar med en plan att göra en skola som är Attraktiv med goda resultat
Kalle:Det fasta kostnaderna för el, va sophämtning är högre i Lilla Edet än kommunerna i närområdet. Vad görs för att sänka dessa så att man kommer i nivå med grannkommunerna?
Ingemar Ottosson:När det gäller va och sophämtning så ligger dessa i nivå med jämförbara kommuner. Men bygger vi fler bostäder så blir det fler som delar på dessa kostnader och på sikt så kommer ökningarna inte att öka i samma takt.
moderator:Nu återstår fem minuter av chatten med Lilla Edets kommunalråd Ingemar Ottosson (S). Ta chansen att ställ din fråga här och nu!
moderator:Nu stänger vi chatten, men Ingemar Ottosson besvarar de frågor som har kommit!
Vbg:Vad ser du för möjligheter i Lilla Edet, ang grön el för en bättre miljö?
Ingemar Ottosson:Vi i kommunen har arbetat fram en vindbruksplan som ger möjlighet att bygga vindkraftverk i två stycken områden. Detta ger möjlighet att bygga ca. 16 till 18 st vindkraftverk.
Mattias:Synd att så många invånare är negativt inställda till det mesta i LE. Jag tror att det beror på att utbildningsnivån generellt sett är rätt låg och att man inte "ser hela bilden". De är förstås fria att bosätta sig någon annanstans, men inte heller detta orkar de göra. Vilken del i Lilla Edet ser du mest potential i de närmaste åren?
Ingemar Ottosson:Jag tror mycket på utvecklingen i Lödöse och området kring den kommande tågstationen, Ekebergsområdet är en bra start på den utvecklingen. Även centrala Lilla Edet tror jag mycket på och dessa områden ligger helt i linje med de infrastruktursatsningar som görs
Pendlare:e 45 - beskriv vad du vill göra åt den?
Ingemar Ottosson:Nu byggs E-45 om till 4-fälltväg mellan Göteborg och Trollhättan och det kommer att förbättra och förkorta restiden samt öka säkerheten på vägen.
britt:Lycka till Ingemar med jobbet
Ingemar Ottosson:Tack skall bu ha Britt
nyfiken:Vilka är din favoritställen i lilla edets kommun udnrar jag..
Ingemar Ottosson:Det finns många lugna och fina områden i Lilla Edets kommun, många sjöar med en fantastisk miljö, vi har våra vandringsleder som också är fantastiska. Älven med slussområdet trivs jag också bra med
moderator:Tack för alla frågor till Ingemar Ottosson!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".