Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mangelhafte Hygiene in Schlachtereien

Publicerat fredag 19 oktober 2007 kl 10.38
Abgepackt sieht alles sehr appetitlich aus

Die Hygiene in jeder dritten Schlachterei ist laut Lebensmittelbehörde inakzeptabel. So wies das Rindfleisch in sechs von 18 untersuchten Schlachtereien einen zu hohen Gehalt an Darmbakterien auf. Den Anlagen droht nun die Schließung. Die Kolibakterien vom Typ Ehec können beim Menschen zu einer gefährlichen Durchfallerkrankung führen. Im vergangenen Jahr erkrankten 264 Personen aufgrund einer Ansteckung mit Ehec.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".