Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Allergie-Info-Pflicht in Restaurants

Publicerat onsdag 3 december 2014 kl 12.47
Was ist drin? (Foto: Tomas Tengby)
Was ist drin? (Foto: Tomas Tengby)

Allergiker sollen es künftig leichter haben beim Restaurantbesuch in Schweden.

Ab 13. Dezember sind Restaurants in Schweden dazu verpflichtet, Informationen über Zutaten bereitzustellen, die allergische Reaktionen auslösen können. Die Lebensmittelbehörde nennt etwa Gluten, Eier oder Erdnüsse. Den Restaurants steht es frei darüber zu entscheiden, ob diese Allergieinfos auf der Speisekarte stehen oder ob sie vom Kellner übermittelt werden.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".