Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Basilikagriljerad kålrot

Publicerat onsdag 17 december 2008 kl 15.01

En kålrot griljeras på samma sätt som man gör med en skinka. Kålrot är en rustik delikatess!

1 stor kålrot
1 grönsaksbuljongtärning
2 lagerblad
4  vitlöksklyftor

Koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull och lägg ned buljongtärning, lagerblad och vitlöksklyftor.Lägg sedan ned hela kålroten  och låt koka tills kålroten är mjuk, men absolut inte överkokt.Tag upp kålroten och skölj den i kallt vatten så att den inte blir för mjuk.

Griljering
½  dl stark senap
1 äggula
2 msk muscavadosocker
3 -5 msk ströbröd 
svartpeppar

Blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål till en bredbar smet och bred över kålroten. Skär några små snitt i kålroten så fastnar kanske griljeringen bättre. Strö på lite extra ströbröd innan den griljeras. Griljera kålroten i en ugnsfast form i 250 grader några minuter, tills den fått lite färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".