Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Hasselnötsbullar med kummin och aprikoser

Publicerat onsdag 17 december 2008 kl 15.06

ca 30 bullar

En härlig, vegetabilisk färs får man av nötter och brödsmulor!

3 dl råris + buljong att koka i
200 g malda (eller fint hackade) hasselnötter
2 kokta, mosade potatisar
1 - 2 dl smakrik grönsaksbuljong
1 dl torkade, ekologiska aprikoser, skurna i små bitar.
2 finhackade vitlöksklyftor
örtsalt
svartpeppar
ca 2 - 3 tsk spiskummin
smör och rapsolja till stekning

Koka råriset i buljong, enligt paketets anvisningar.Blanda sedan råriset med de malda hasselnötterna, kokt potatis och buljong till en smidig massa. Helst i matberedare. Rör ned aprikoser, vitlök, örtsalt och alla kryddor.Forma små bullar.Stek bullarna i rapsolja och smör på svag värme.Njut gärna nötbullarna med svampsås!

Svampsås
400 g  kantareller eller annan svamp
2 msk rapsolja och 2 msk smör till stekning + lite vatten
4 vitlöksklyftor
2 dl mager grädde
3 dl mjölk
1 vegetarisk buljongtärning
3 msk ljus maizena-redning
havssalt
svartpeppar
( 2 msk konjak)

Hacka svampen och stek den en stund på svag värme i rapsolja, smör och lite vatten. Rör ned vitlök efter en stund och stek lite till.Rör ned grädde, mjölk, buljongtärning och maizena-redningLåt allt småkoka ett par minuter.Krydda med havssalt, svartpeppar och eventuellt lite konjak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".