Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Jansson Frestelse med oliver

Publicerat onsdag 17 december 2008 kl 15.09

ca 8 – 10 personer
En vegetarisk Jansson får sälta från oliver och fetaost!

10 – 12 potatisar, skalade och skurna i fina strimlor
3 finhackade rödlökar
6 finhackade vitlöksklyftor
400 g urkärnade oliver av bästa sort, skurna i halvor
10 soltorkade tomater i olja, avrunna och klippta i mindre bitar
200 g fetaost i grova smulor
svartpeppar
3 dl mager grädde eller sojagrädde
1 dl stark grönsaksbuljongbuljong
1 dl ströbröd
3 dl stark, riven ost

Smörj en stor eldfast form med rapsolja eller smör.Lägg hälften av potatisstrimlorna i formen.Lägg sedan på rödlök, vitlök, oliver, tomater, fetaost och svartpeppar.Lägg på reste av potatisen.Häll över grädde och buljong.Strö över ströbröd och sist riven ost.Grädda frestelsen i 200 grader ca 40 – 45 minuter eller till potatisen känns helt mjuk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".