Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Brysselkålssallad med mango och ananas

Publicerat onsdag 17 december 2008 kl 15.16

Ca 4 personer

Brysselkål är julkål i Sverige. Den innehåller massor med vitaminer och mineraler som skyddar och stärker vår kropp. En högoktanig grönsak! Delikat blir den i sällskap med exotiska frukter!

500 g färsk eller djupfryst brysselkål + vatten att koka i + örtsalt
1  rödlök skuren i fina ringar
1 liten purjolök skuren i fina ringar
2  mangofrukter i tunna skivor
1 färsk ananas eller en stor burk konserverad (600 g) i bitar
2 päron skuren i tärningar
2 avokador, helst ekologiska, skuren i bitar
1 rödlök i tunna ringar
1 stor burk Keso naturell (500 g)
svartpeppar

Koka upp vatten och lite salt  i en kastrull och lägg i brysselkålen och låt kålen koka ca 5 minuter. Häll av vattnet och blanda den varma kålen med rödlök och purjolök. Låt svalna.
Blanda mango, ananas, päron och avokado med brysselkålen. Rör ned lökringarna. Bland sist allt med en stor burk Keso. Peppra lite.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".