Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Inlagd quorn med enbär och rosmarin

Publicerat onsdag 17 december 2008 kl 15.19

Som vegetarian kan man lägga in eller marinera grönsaker, svamp och quorn i samma inläggningar som man lägger in sill. Till exempel förförisk vacker, lila aubergine i senapsmarinad. Eller som här qourn och grönsaker i ättikslag.

1 paket (400 g) djupfrysta quornfiléer eller quornstrimlor + lite rapsolja
3 dl vatten
1 dl muscavadosocker
¾  dl ättiksprit
20 enbär (10 krossade och 10 hela)
3 kvistar färsk rosmarin
2 morötter skurna i slantar
2 rödlökar skurna i ringar
1 purjolök skuren i tunna ringar

Tina quornen och olja dem på bägge sidor och grilla dem lätt i 225 grader ca 10 – 15 minuter.
Vispa ihop vatten, muscavadosocker och ättika på svag värme så att sockret smälter. Häll över i vacker glasburk.
Skär de grillade quornfiléerna i strimlor (om de inte redan är strimlade) och lägg dem tillsammans med enbär (krossade och hela) rosmarin, morötter och lök om vartannat i burken.
Häll på ättikslagen.
Ställ kallt i kylskåpet 1 – 2 dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".