Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Pizzasnurror med grönkål och getost

Publicerat onsdag 17 december 2008 kl 15.23

15 – 18 st

Småpizzasnurror på svenskt vis, med julens underbara, högoktaniga grönkål!

Pizzadeg
0,5 liter kallt vatten
3 msk olivolja
20 g jäst
1 tsk havssalt
12 – 13 dl siktat dinkelmjöl

Rör ihop alla ingredienser till degen till en smidig deg. Gärna i matberedare.Låt jäsa minst två timmar, gärna i kylen över natten.

Fyllning
300 g grönkålsblad  + kokande vatten
2 - 3 dl smakrik chilisås
20 – 30 inlagda vitlöksklyftor i olja eller vatten 
200 g getost i tunna skivor
2 rödlökar i tunna skivor
1 purjolök i tunna skivor
100 g finhackade valnötter
1 dl färska kryddörter, t ex basilika, timjan och oregano. Eller ½ dl torkade.
1 uppvispat ägg och lite riven, mager ost

Lägg grönkålen i lite kokande vatten 3 – 4 minuter. Tag upp kålen och skölj den genast i kallt vatten. Skär den i fina strimlor.
Lägg vitlöken att rinna av på hushållspapper.
Kavla ut degen till en stor platta. Bred ut chilisåsen över degplattan
Täck med grönkål, vitlöksklyftor, getost, rödlök, purjolök, valnötter och örter.
Rulla ihop degplattan och skär ca 2 cm tjocka snurror. Lägg på smord plåt, eller i stora muffinsformar av papper.
Pensla med ägg och strö över lite riven ost.
Grädda snurrorna i 225 grader ca 15 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".