Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Grahamsglass

Publicerat onsdag 17 december 2008 kl 15.29

Spännande och ljuvlig glass med lite fibrer.  Påminner om nougatglass!

75-100 g grahamssmulor eller rågbrödssmulor av bröd
1 dl råsocker
2 äggulor från lyckliga hönor
4 msk råsocker eller strösocker
4 dl vispgrädde
2 äggvitor

Rör ihop brödsmulorna och sockret i en varm stekpanna och rör runt hela tiden tills sockret smält och allt karamelliserats. Låt sedan svalna.
Vispa äggulor och socker pösigt i en skål. Vispa vispgrädden i en annan skål. Vispa äggvitorna till hårt skum i en tredje skål.
Rör ihop äggulesmeten med vispgrädden.
Rör ned de karamelliserade smulorna och vänd sist försiktigt ned äggviteskummet till en jämn, fluffig smet.
Frys in i en form.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".