Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Svenska dessertostar lika goda!

Publicerat torsdag 8 oktober 2009 kl 15.22
Från vänster: Gruyére réserve, Kittost (Lilla fästmön från Österlen), Blåmögelost, Gettopp.

Numera finns det många lokala ostproducenter i Sverige! Alla sorters ost tillverkas - t ex hårdost typ parmesan. Osthandlaren Sanna Engström tipsade om flera goda ostar i P4 Extra. "Gettopp" är en färsk getost, "Lilla fästmön från Österlen" är en kittost gjord på komjölk, blå grönmögelost gjord på fårmjölk och Gruyère resèrva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".