Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
Dagens gäst

Vallgren - "Det var en kaotisk tid i mitt liv"

Publicerat måndag 4 oktober 2010 kl 11.42
1 av 3
Carl-Johan Vallgren, författare. Foto: Dan Hansson / Scanpix
2 av 3
Carl Johan Vallgren och Lotta Bromé. Foto: Sveriges Radio / Ronnie Ritterland
3 av 3
Carl-Johan Vallgren på Musikplats Stockholm i Radiohuset. Foto: marie Nilsson Sveriges Radio

Författaren och musikern Carl-Johan Vallgren från Falkenberg var dagens gäst i P4 Extra.

Allkonstnären, som kanske är mest känd som författare, är den här hösten aktuell med sin sjunde skiva. Albumet heter "Nattbok" och Vallgren turnerar i Sverige under hösten.

Hos Lotta Bromé berättade han om de hårda åren på kontinenten och livet i Berlin.

Musikkarriären började tidigt

Carl-Johan Vallgren har sysslat med musik sedan de tidiga tonåren.

Han började skriva musik redan i 20-årsåldern och har spelat i lokala popband i uppväxtstaden Falkenberg samt i Lund och Malmö.

I slutet på 80-talet blev han erbjuden ett skivkontrakt efter att ha  ”upptäckts” som gatumusikant i Paris tunnelbana.

Han spelade in några låtar på franska i SEMIs studio i Paris tillsammans med den franske rockartisten Renaud Detressant, men tackade slutligen nej.

Köpenhamn, Berlin och Madrid

Det var länge tyst runt Vallgren och han bodde under 90-talet bland annat i Madrid, Köpenhamn och Berlin, där han både skrev och komponerade musik.

Augustprisvinnare

2002 vann Carl-Johan Vallgren Augustpriset i litteratur med ”Den vidunderliga kärlekens historia”

Comeback i fjol

Men 2009, efter nästan sju års tystnad, gjorde Vallgren comeback som författare med romanen ”Kunzelmann&Kunzelmann”, en skälmroman på 534 sidor.

C-J Vallgren discografi:

1996: Klädpoker med djävulen, CD, Twin Music
1998: Easylistening för masochister, CD, Twin music
2001: Kärlek och andra katastrofer, CD, Bonnier Music
2003: 2000 mil, 400 nätter, CD, Bonnier Music
2004, I provinsen, CD, Bonnier Music
2007, Livet, CD, Bonnier Music
Källa: vallgren.nu

C-J Vallgrens bibliografi:

1987: Nomaderna, roman, Albert Bonniers förlag   
1988: Längta bort, novellsamling, Albert Bonniers förlag
1991: Fågelkvinnan, roman, Albert Bonniers förlag
1994: Berättelser om sömn och vaka, novellsamling, Albert Bonniers förlag
1996: Dokument rörande spelaren Rubashov, roman, Albert Bonniers förlag
1998: För herr Bachmanns broschyr, roman, Albert Bonniers förlag
1999: Berlin på åtta kapitel, essäer och Berlinguide, Albert Bonniers förlag
2002: Den vidunderliga kärlekens historia, roman, Albert Bonniers förlag
2009: Kunzelmann&Kunzelmann, roman, Albert Bonniers förlag
Källa: vallgren.nu

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".