Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Superenkel pasta med salvia, smör och svamp

Publicerat söndag 8 maj 2011 kl 14.30

Det här är så löjligt enkelt och gott så att alla klarar det! Men ändå inte vardagsmat!

Ingredienser:

Färsk eller torkad pasta till 4 pers, gärna fusilli eller farfalle. Det funkar bra med tortellini också, fylld med något annat än svamp och örter.

En kruka salvia

Några hattar portabella eller 200 g annan färsk svamp

100 g smör

En finhackad eller klyftad lök, gärna salladslök så här års

salt och peppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning. Om Du använder torr pasta hinner du göra allt det andra medan den kokar. Annars: spara pastakoket till sist! Skär lök och svamp. Jag gillar att ha löken finhackad, men klyftor eller strimlor funkar också bra. Plocka av alla salviabladen och strimla dem grovt. Smält det mesta av 100 g smör i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna. Fräs däri lök och svamp, sänk värmen och låt det puttra några minuter på låg värme. Strö sen i salvian och tillsätt till sist resten av smöret. Blanda runt, salta och peppra lite.

När pastan är färdigkokt är det bara att hälla av vattnet och blanda ner pastan i svamp- och salviafräset. Vill du ha mer av salvians speciella syrlighet sparar du några ofrästa blad till sist. Det är en smaksak.

Jag tycker inte att den här rätten behöver vare sig vitlök eller parmesan - men det är klart... det är ju gott det också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".