Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
Recept

Maud Olofssons syltade kantareller

Publicerat tisdag 18 oktober 2011 kl 11.53
Svampplockar-Maud i P4 Extra
(6:24 min)
Torkade trattisar - kan förvaras i fina glasburkar. Toppen!

Först tänkte hon bjuda på svampsoppa men sen bestämde sig Maud Olofsson för att syltade kantareller var det bästa receptet att dela med sig av till P4 Extras lyssnare.

Så här skriver hon till oss i ett brev...

"Soppa är så vanligt. Detta kan ätas till olika kötträtter som tjälknöl, biffstek eller nåt. Om man behöver nåt lite sött och syrligt. Men det är också fantastiskt gott till olika sorters ostar. Varför inte en bit västerbottensost och syltade kantareller. Oh så gott!!!'"

Mvh

Maud Olofsson i skogen

Syltade kantareller

  • 2 liter små gula kantareller
  • Vatten
  • 2 tsk salt

Lag

  • 2 dl ättikssprit, 12%
  • 3 dl av svampspadet
  • 3 dl rårörsocker
  • 10 -12 vitpepparkorn
  • 2 tsk senapsfrön
  • 1 lagerblad
  • 2-3 kryddnejlikor
  • 2-3 skivor färsk ingefära
  • 3-4 skivor röd chili

Gör så här:

  1. Lägg svampen i en kastrull och täck till hälften med vatten och tillsätt saltet. Sjud svampen i ca 10 minuter. Sila ifrån spadet och spara 3 dl till kryddlagen.
  2. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka ihop till en lätt simmig lag. Skumma den då och då.
  3. Lägg i svampen och låt den koka i 3-4 minuter Häll upp i rengjorda burkar och förslut
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".