Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Haddile, 2 år, ska utvisas

Publicerat lördag 22 september 2012 kl 10.16
"Hon är född här och har oss, som familj, här."
(4:14 min)

Haddiles mamma är spårlöst försvunnen sen strax efter födseln. När Haddile var fyra månader fördes hon akut till sjukhus med stora blödningar på hjärnan och i ögonen. Pappan satt häktat en tid misstänkt för misshandel, men inget kunde bevisas.

Haddile fick en fosterfamilj i Skåne, men i somras kom beslut från Migrationsverket om att Haddile, som nu är två år gammal, ska utvisas till Frankrike, eftersom hon har franskt medborgarskap.

Socialdemokraternas migrationspolitiske talesman Fredrik Lundh Sammeli har nu sagt att lagstiftningen behöver ses över när det gäller vad som anses vara ett särskilt ömmande fall. Vi har också varit i kontakt med Miljöpartiets talesperson i de här frågorna, Maria Ferm, som också anser att den här paragrafen behöver ses över. Migrationsminister Tobias Billström har sagt till TT att han avböjer att kommentera detta. Vi har också sökt Moderaternas migrationspolitiska talesperson Mikael Cederbratt utan resultat.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".