Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
Tisdag 18 juni

Missa inte osten i midsommardesserten

Publicerat tisdag 18 juni 2013 kl 14.53
¨"En självklarhet att ha ost till sill"
(6:14 min)
Jenny Svensson, ostmästare och expert i P4 Extra. Foto: Martin Johansson/Sveriges Radio

P4 Extras ostexpert Jenny Svensson tittade in i studion för att prata ost och midsommar. För bortom hårdostar och kryddostar kan man även göra god dessert på Mascarponeost. Klicka in dig i artikeln för och kika in Jennys recept.

Fräsch jordgubbsdessert
För 6 personer

1 låda jordgubbar
Florsocker
100-200 g Mascarponeost
2 dl vispgrädde
1 vaniljstång
Saften och skalet från en limefrukt
6 Digestivekex

Rensa och skär jordgubbarna i lagom stora bitar. Pressa över limefrukten och sockra efter eget tycke. Blanda Mascarponeosten med den vispade grädden. Riv ner skalet från limefrukten och tillsätt det svarta innehållet i vaniljstången. Krossa Digestivekexen.
Fyll glaset, först med Digestivekross, sedan jordgubbar, därefter Mascarponekräm och avsluta med lite Digestivesmulor.

Mascarpone är en färskost från Italien som är mycket bra att använda i alla typer av desserter. Mest känd är den nog från Tiramisu. Osten är lite sötare och mjukare än philadelphia, men annars väldigt lik. Du kan använda den som den är eller i pajer, såser osv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".