Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
Onsdag 26 juni

Kvinna i respirator efter att ha ätit varmrökt sik

Publicerat onsdag 26 juni 2013 kl 13.12
"Om man är orolig ska man inte äta varmrökt sik"
(6:05 min)
Sik från ett rökeri i Stockholm visade sig innehålla det livsfarliga giftet botulinumtoxin. Foto: Scanpix

En kvinna från Östergötland har blivit allvarligt sjuk efter att ha ätit varmrökt sik. Hon vårdas just nu i respirator. Vi pratar med Daniel Persson som är chef för livsmedelskontrollen och som har hand om den utredning som precis tillsatts. Dessutom svarar mikrobiologen Åsa Rosengren på hur rädda vi egentligen ska vara. Vågar vi äta varmrökt fisk i sommar?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".