Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
Sommarsmaker

Blöta bullar

Publicerat lördag 29 juni 2013 kl 10.25
Så här gör du blöta bullar
(5:09 min)
Foto: Sofie Ericsson/Sveriges Radio

En korg med godsaker. En filt. Sedan är det bara att gå ut. Ta med blöta bullar till dig själv och ditt sällskap, det är godare än det låter.

Pan Bagnat - fylld surdegsbulle
6 portioner

Recept:
6 surdegsbullar/bröd/frallor

Fyllning:
1/2 skalad, urkärnad, tärnad gurka
1/2 liten tunnt skivad röd lök
2 tomater i tärningsstora bitar
1 dl grovhackade svarta oliver
1 msk hackad färsk timjan
1 tsk finhackad färsk rosmarin
1 burk bra tonfisk
Svartpeppar

Dressing: 
1 1/2 dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap

Gör så här:
Blanda röran
Vispa ihop dressingen
Skär av ett litet lock på bullarna
Gröp ur inkromet och blanda ner det i salladen
Fyll bullarna, pressa i så mycket du kan
Är du ute i god tid så låt dem gärna stå i några timmar eller kanske till och med över natten så att de bli riktigt genomblöta av salladen. Surdegsbullar tål väta på grund av den hårda skorpan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".