Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
torsdag 18 juli

Expert Lena Hulthén om det farliga saltet

Publicerat torsdag 18 juli 2013 kl 13.30
"påfrestning på njurarna"
(5:14 min)
Saltet vi äter produceras på olika sätt och kommer från främst havsvatten och stenavlagringar. Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Salt är en självklarhet för de flesta av oss, så väl i mat som på bordet. Men många gånger får vi i oss alldeles för mycket, vilket kan få förödande konsekvenser för vår hälsa. Hör Lena Hulthén, professor i klinisk näringslära, om hur vi ska tänka innan vi saltar maten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".