Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Nadia grillar runt: Adobo i en kundvagn

Publicerat lördag 20 juli 2013 kl 14.38
Vad ska grillas?
(2:12 min)
1 av 2
2 av 2

Först ut när P4 Extra ska grilla runt är Julio Barcello som är grym på marinader och grillar i en kundvagn.

Kryddan i livet är vad urugayanerna kallar för adobo. Den finns färdigblandad i specialbutiker men går att göra själv.

Grilla med "Adobo"
Ingredienser:
Torkad vitlök
Torkad oregano
Torkade chiliflarn
Salt
Pressad vitlök
Finhackad persilja
Olivolja
Vinäger

Gör så här:
Bland så att det blir en trögflytande marinad.
Marinera vilket kött som helst.

Fyllda paprikor
Ingredienser:
En halv paprika per person
Ost, t ex prästost
Kalamataoliver

Gör så här:
Rensa bort kärnor.
Grilla med insidan av paprikan på gallret
När dom mjuknat på insidan – vänd på dom och fyll med den ost du har hemma
Häll på lite av marinaden och hackade kalamataoliver

Fler grillningar här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".