Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
Zazzis matklassiker

Tv-maten får sig ett erkännande som klassiker

Publicerat lördag 14 februari 2015 kl 14.30
Zazzis dippsås passar passar perfekt till nyttig och mindre nyttig TV-mat
(7:14 min)
Tv-maten är redan en matklasiker, med hemagjord dip och färska grönsaker gör tv-maten god och nyttig. Foto: Leif R Jansson/TT
Tv-maten är redan en matklasiker, med hemagjord dip och färska grönsaker gör tv-maten god och nyttig. Foto: Leif R Jansson/TT

På 1950-talet blev Tv-brickorna avsedda för maten man åt framför tv:n en stor succé i USA. Alexandra Zazzi minns sitt 1970-tal framför tv:n med dipp, blokålsbuketter och morotspinnar och menar att maten vi äter framför tv:n inte alls behöver vara onyttig, helst ska ätas med fingrarna och varför inte som en rullmacka, alltså wrap? Den perfekta dipsåsen passar till både 70-tals varianten och chipsen.  

Zazzis egen dipsås
4 personer

  • 3 msk egengjord majonnäs (visst kan ni använda köpemajo men...)
  • 1,5 dl meze yoghurt
  • 1-2 krm tabasco
  • 0.5-1 tsk spiskummin
  • 2-3 msk hackad färsk koriander
  • salt och peppar

Rör ihop, smaka av och njut!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".