Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Kronåsens industriområde med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.48)
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Ernst svarar på lyssnarnas frågor om jul

Publicerat onsdag 9 december 2015 kl 09.24
"Ta bort svålen för det är en sån tråkig sak att tugga runt på"
(27 min)
Lotta Bromé och Ernst Kirchsteiger. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
1 av 2
Lotta Bromé och Ernst Kirchsteiger. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Ernst Kirchsteiger. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
2 av 2
Ernst Kirchsteiger. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Vill du veta hur man piffar upp den inlagda sillen med lingon? Hur man hittar julpynt i skogen? Hur en jul 2015 kan se ut när du vill hitta på något nytt? Eller något annat juligt. Mr Jul - Ernst Kirchsteiger fick många frågor om allt från grisfötter till efterrätter.  

Här kan du lyssna på Lottas intervju och lyssnarnas frågor till dagens gäst Ernst Kirchsteiger.

– Fem rosett i kransen! Det är för mycket och jag är lite allergisk mot rosetter! säger Ernst och tittar sig runt i studio 8 hos Lotta. Jo, han gillar det mesta, men det vara de där rosetterna bara....

Ernst Kirchsteiger berättar om sina traditionella julprogram i TV4, men det är minst en lika stark tradition att Ernst hälsar på hos P4 Extra. Nytt för i år är att lyssnarna fick ställa frågor och telefoner gick varma.

– Den där julgransfoten som du gjorde i TV - är den skyddad?

– Nej, inte alls. Vill du göra en sådan så blir jag bara glad, svarar Ernst. För den som inte sett så är det en stålställning som inte bara håller fast granen i foten utan även håller i granen en bra bit upp. Tippfri, med andra ord.

Det var många frågor - Om man gör leverpastej och behöver späck så finns alltid svålen kvar och det är svårt att skära rent. Kan jag mala ner svålen också?

– Nej, säger Ernst - ta bort den och mal bara ner fettet för annars blir det en tråkig sak att tugga runt på, en riktigt otrevlig upplevelse. Har du förresten provat att göra pastej av kycklinglever?

–Ja, det har jag, säger Barbro Börjesson som ringde in. Det blir gott.

Här kan du höra alla frågor och alla Ernst juliga svar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".