Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Komponera din perfekta vårbuffé

Publicerat onsdag 4 maj 2016 kl 15.13
"Dubbeldippa aldrig vid buffébordet"
(5:12 min)
Sebastian Schauermann
Foto: Siri Hill

Sebastian Schauermann, kock och krögare, tipsar om hur du fixar bästa buffén till vårens studenter och skolavslutningar.

Hör Lottas intervju med kocken och krögaren Sebastian Schauermann.

Sparrissallad med Gnudis
Antal personer: 6

Gnudis (förbered dagen innan)

  • 400 gram ricotta
  • 100 gram finriven parmesan eller pecorino
  • 4 äggulor
  • 5 dl mannagryn eller semolina alternativt durumvete
  • Rivet citronskal från 1 citron
  • Smör till bryning

Gör såhär:

1. Blanda ricotta, parmesan, citronskal och äggula till en jämn smet.

2. Häll upp mannagrynen eller ditt alternativ i en form med höga kanter.

3. Forma smeten till små bollar ca 1, 5 cm i omkrets och rulla dem i mannagrynen. Täck dem ordentligt och låt stå i kylen i 1 - 3 dagar

4. Sjud upp vatten i en stor kastrull, droppa ner gnudisarna och låt dem sjuda i 3 min

5. Lyft upp och låt rinna av lite innan du steker dem i brynt smör

Sparrissallad

  • 12 gröna sparrisar
  • 6 medeltjocka sparrisar
  • 20 gram ruccola
  • Lyxig olivolja
  • Riven parmesan till garnering

Gör såhär:

1. Skala och blanchera den vita sparrisen och dela dem sedan i tre

2. Nyp av botten på de gröna sparrisarna, grilla eller stek dem hastigt

3. Servera med lite ruccola, olivolja och avsluta med riven parmesan

En buffé ska innehålla något för alla. Man vet ju aldrig vem som kan komma att titta in

Het inkokt regnbåge med fänkål

Antal personer: 6

  • 500 gram regnbågsfilé i bitar om cirka 75 gram

Lag:

  • 1 l vatten
  • ½ dl vitvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk farinsocker
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 skivad fänkål
  • 1 skivad liten gul lök
  • 2 hela kryddnejlikor
  • 2 skivad röd chili
  • 3 lagerblad
  • ½ knippe koriander eller dill

Gör såhär:

1. Lägg fisken i en form med höga kanter, koka ihop lagen och häll den över fisken.

2. Låt formen stå i rumstemperatur. Fisken är färdig när lagen har svalnat.

3. Servera med majonäs- eller gräddfilsås.


Smaklig måltid!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".