Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
Zazzis mat

Zazzi gör likörmousse

Publicerat lördag 7 maj 2016 kl 13.00
"En mousse är ju det här fluffiga, härliga lilla molnet"
(7:15 min)
Alexandra Zazzi. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Alexandra Zazzi. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Är du sugen på en lördagsdessert? Passa på att testa Alexandras amaretto- och hasselnötsmousse.

Lyssna på Carins intervju med Alexandra om hur du lyckas med din Mousse.

Amaretto och hasselnötsmousse

6-8 personer

  • 3 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 3 ägg (dela gula och vita)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 blad gelatin
  • 1 dl hasselnötskräm eller nougatkräm, finns oftast att köpa som tillbehör till glass
  • 2 msk kakao
  • 0,5 dl amarettolikör
  • 6 chokladflarn, göe egna av mörk choklad, eller köp färdiga typ nobless 
  • 3 msk krossade, rostade hasselnötskärnor
  • 6-8 snygga små glas att lägga dem i

Gör gärna så här:

  1. Blötlägg gelatinbladen.
  2. Vispa äggulor och socker i minst 10 minuter.
  3. Smält de urkramade gelatinbladen över vattenbad och vispa i äggulorna tillsammans med vanilj, likör, nougat och kakao.
  4. I en ny bunke vispa äggvitor hårt till fast skum.
  5. I ytterligare en bunke vispa grädden hårt.
  6. Vänd först samman med grädden sedan med äggvitan.
  7. Klicka upp på glas och låt stå kallt i en timme innan servering. Dekorera med nötter och chokladflarn.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".